Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Γράψαμε τις ιστορίες μας

Στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας κάναμε την άσκηση 5 από το τετράδιο εργασιών της γλώσσας. Παρακάτω ακολουθούν οι καλύτερες δημιουργίες των παιδιών. Στα παρακάτω κείμενα μόνο τα σημεία στίξης και τα ορθογραφικά λάθη έχουν διορθωθεί. Το "σώμα" των κειμένων παρατίθεται σχεδόν αυτούσιο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας  αστροναύτης μικρός, μπήκε κατά λάθος σ' ένα διαστημόπλοιο κι άρχισε να ταξιδεύει. Έφτασε σε μια πόλη που δεν είχε ξαναδεί. Αμέσως μετά, είδε ένα μαγαζί με μωρουδίστικα πράγματα. Πήγε μπουσουλώντας μες τη μέση  του  δρόμου. Περνούσε ένα λεωφορείο και σταμάτησε. Μπήκε στο λεωφορείο κι έγινε επιβάτης του. Πέρασαν δυο ώρες και το λεωφορείο σταμάτησε στο μανάβη και όταν τον είδε του φώναξε "Μπαμπά!" Ένας γκιόνης βούισε και ο μανάβης τινάχτηκε. Εκείνη τη στιγμή φώναξε έναν τραγουδιστή για τον απασχολήσει με μερικά τραγούδια. Εκείνος, ο τραγουδιστής, είχε έναν μαθητή που έπαιζε κιθάρα. Εκείνη τη στιγμή ο μανάβης βρήκε ένα βιβλίο από έναν βιβλιοπώλη, ένα ψωμί από έναν φούρναρη και μετά πήγε στον ράπτη. Ο μικρός παρέμεινε μέχρι τον Φλεβάρη.
Θανάσης Κ.

Σε μια πόλη, ένας φούρναρης και ένας τραγουδιστής πήγαν να σπουδάσουν για να μάθουν την τέχνη του αστροναύτη. Γι' αυτό πήγαν στον βιβλιοπώλη για να πάρουν βιβλία για αστροναύτες και πήγαν στον ράφτη για να ράψουν στολή. Μετά πήγαν στον μανάβη για να πάρουν φαγητό. Τέλος πήραν έναν γκιόνη και μπήκαν μέσα στον πύραυλο και υποσχέθηκαν να γυρίσουν τον Φλεβάρη.
Γιάννης Μ.- Νίκος Σ.
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια πόλη, ένας μαθητής έστειλε έναν γκιόνη να πάει να πάρει ψωμί από τον φούρναρη αλλά μπερδεύτηκε και πήγε στο βιβλιοπωλείο. Συνάντησε έναν ράφτη και του λέει: "Θέλω λίγο ψωμί". Ο ράφτης του είπε: "Εδώ είναι βιβλιοπωλείο, κάποιο λάθος θα έχεις κάνει". Ο γκιόνης πήγε σε έναν πύραυλο και βρήκε έναν αστροναύτη και του λέει: "Ξέρεις που είναι ο φούρνος;" Αυτός του είπε: "Ο τραγουδιστής ξέρει". Πάει στον τραγουδιστή και του λέει: " Ξέρεις που είναι ο φούρνος;" Του απαντάει: "Δίπλα στον μανάβη. Πήγα εκεί τον Φλεβάρη. Ένας επιβάτης στο τρένο μου το είπε". Έτσι ο γκιόνης πήρε το ψωμί και το έδωσε στον μαθητή για να το φάει στο σχολείο του. Κι έτσι ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Δημήτρης Δ.