Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η κυρα Κακή και οι δώδεκα μήνες

Σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012, στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας, μεταμορφωθήκαμε σε παραμυθάδες και γράψαμε την ιστορία της κυρα Κακής και των δώδεκα μηνών. Παρακάτω βρίσκονται δημοσιευμένες οι καλύτερες απόπειρες συγγραφής παραμυθιών από μαθητές του τμήματός μας. Στα παρακάτω κείμενα μόνο τα ορθογραφικά λάθη έχουν διορθωθεί, μερικά σημεία στίξης και μερικοί σύνδεσμοι, τίποτε άλλο. Η σειρά είναι τυχαία.
Να πούμε ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γιατί πραγματικά όλα τα παιδιά προσπάθησαν και το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητικό στα πιο πολλά γραπτά.


Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν δυο αδελφές η κυρα Καλή και η κυρα Κακή. Η κυρα Κακή πήγε στο δάσος και συνάντησε τους δώδεκα μήνες και τη ρώτησαν: 
-Ποιον μήνα αγαπάς περισσότερο;
-Κανέναν, απάντησε εκείνη
-Εγώ δεν θα πάρω τσουβάλι; Τους ρώτησε.
Οι μήνες νευρίασαν  ακόμα περισσότερο και της έδωσαν ένα τσουβάλι. Ευχαριστημένη η κυρα Κακή πήγε σπίτι της και το άνοιξε αλλά δεν βρήκε φλουριά. Βρήκε διάφορα ζουζούνια.
Βάγια Κ.



Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν δυο κυρούλες, η μια ήταν η Κακή και η άλλη η Καλή.
Μια μέρα η Κακή πήγε στο βουνό για να πάρει κι αυτή φλουριά, όμως, δεν είπε καλά λόγια για τους μήνες. 
Οι δώδεκα μήνες θύμωσαν πολύ. Η Κακή γύρισε και είπε: "Θα μου δώσετε φλουριά;" Οι δώδεκα μήνες θύμωσαν πιο πολύ αλλά της έδωσαν ένα τσουβάλι.
Όταν η κυρα Κακή πήγε στο σπίτι, το άνοιξε και ήταν γεμάτο σκουλήκια.
Γιάννης Μ.


Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν δυο κυρούλες: Η κυρα Καλή και η κυρα Κακή. Η κυρα Καλή ήταν καλή και έλεγε καλά λόγια, ενώ η κυρα Κακή ήταν κακιά και έλεγε κακά λόγια.
 Μια φορά η κυρα Κακή αποφάσισε να πάει στο βουνό, να μαζέψει ξύλα. Όπως ανέβαινε βρίσκει δώδεκα παλικάρια. Ήταν οι δώδεκα μήνες του χρόνου. Οι δώδεκα μήνες ρωτάνε την κυρα Κακή: "Ποιος μήνας είναι ο καλύτερος;" και η κυρά Κακή τους απαντάει:   "Δεν θέλω τους χαζούς τους μήνες". 
Οι δώδεκα μήνες στεναχωρήθηκαν αλλά της έδωσαν ένα σακί. Η κυρά Κακή άνοιξε το σακί και βρήκε ζουζούνια.
Δημήτρης Δ.


Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν σε ένα χωριό δυο κυρούλες. Τη μια την έλεγαν Κακή γιατί ήταν κακή και κακόψυχη και είχε για όλους κακά λόγια να πει. Μια μέρα πήγε στο βουνό και συνάντησε τους δώδεκα μήνες και η κακή κυρία μίλησε με πολύ κακά λόγια κι έτσι της έδωσαν  ένα τσουβάλι. Όταν πήγε σπίτι και το άνοιξε βρήκε κατσαρίδες.
Νίκος Γ.